Laden
Vandaag (Donderdag) zijn wij open van 10:00 tot 17:00

DakreinigingWaarom schoorsteen, dak of gevel laten reinigen?

Als water de gevel of de stenen van onze huizen inkomt, dan is er meteen kans op schade. Zo kan er schimmelvorming ontstaan aan binnen- en buitenkant van het huis en als het vriest zet het water uit wat zorgt voor barsten in de stenen. Ook mos groei beschadigt de stenen van een huis. Het is dus vooral op de gevel dat dit een probleem is, want die staat vaak midden in weer en wind, zowel als op de schoorsteen. Om geen water binnen te laten en om scheuren en barsten in de schoorsteen te voorkomen is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt.

Hoe onderhoud je je schoorsteen?

Als je een kachel, gashaard of openhaard aangesloten hebt aan je schoorsteen is het natuurlijk belangrijk dat je deze minstens één keer per jaar veegt. Aan de buitenkant is het een ander verhaal. Maar net als bij de gevel kan ouderdom of het weer de voegen poreus maken en de stenen doen barsten of brokkelen. Net als dat het belangrijk is dat je de gevel één keer per jaar reinigt, is het ook cruciaal dat de schoorsteen vrij blijft van algen, schimmel en vervuiling. Zo gaat de schoorsteen langer mee en voorkom je grotere problemen op de lange termijn.

Een gehele schoorsteenrenovatie houdt in het schoonmaken van de stenen, het verwijderen en opnieuw plaatsten van de voegen, defecte stenen vervangen, impregneren, herstel of vervangen van de schoorsteenkap en het vervangen van de loden platen aan de basis van de schoorsteen.

  • Schoorsteen reiniging. Vooral schoorstenen die zijn blootgesteld aan weer en wind of die vaak in uitlaatgassen van      voertuigen staan kunnen gauw vies worden. Mos en algen die in de stenen     trekken kunnen funest zijn voor de kwaliteit van de materialen en de isolatie. Als deel van de renovatie is het ook verstandig om eerst de schoorsteen te reinigen om duidelijk te kunnen zien wat de staat van de schoorsteen is en om kleurverschillen te voorkomen als het werk voltooid is.
  • Stenen vervangen. De grootste oorzaak van defecte stenen behalve slijtage is vocht. Als er vocht in de stenen kan trekken en dit bevriest dan zet het water uit wat resulteert in het afschilferen of barsten van de stenen. Ook zure regen is erg slecht en bijt in het steen. Deze slechte stenen kunnen makkelijk individueel vervangen worden waardoor de schoorsteen weer een aantal jaren mee kan.
  • Voegwerk. Ook voegen kunnen scheuren en barsten vertonen of ouderdom kan de voegen slecht en poreus maken. Brokkelende voegen is ook vaak het eerste teken van een zwakke plek in de gevel. De voegen kunnen vervangen worden of hersteld worden.     
  • Impregneren. Het impregneren van de schoorsteen wordt meestal gedaan aan het einde van de renovatie. Dit is een laag die over de gevel wordt gespoten of gesmeerd dat vocht, mos groei en brand tegenhoudt en extra isolatie biedt.  
  • Dakreiniging. Ook uw dak heeft veel te lijden onder allerlei weersinvloeden, wat tot gevolg heeft dat er lekkage en/of schimmelvorming kan optreden. Daarom is het verstandig om uw dak schoon te laten maken en waar nodig de pannen te vervangen. Ook kunnen wij uw dak impregneren zodat mos, algen en vuil niet zo snel weer terugkomen.

Neem contact met mij op voor Dakreiniging